Заповядайте на Коледен базар и работилнички заедно с „Каритас София“ и „Проект бежанци“

В духа на Коледа, пулсиращ в резонанс с благотворителността, за поредна година „Каритас София“ и „Проект бежанци“ организират различни занимания за бежанците – деца и родители. На 12 декември, събота, в Soho ще се проведе празничен базар и работилнички, в които ще се изработват картички, коледна украса и сувенири.

В работната събота, след 15:00 часа, всеки, който има желание да се отпусне в приятна атмосфера, както и буквално да сътвори едно добро дело, като изработи собственоръчно свое украшение, ще бъде добре дошъл. Творческата атмосфера ще кипи, подкрепена и от уханните домашно приготвени кулинарни специалитети и напитки, които ще се предлагат до последния час на базара.

Всеки посетител, срещу символична сума, ще може да участва в дейностите на различните работилнички и да занесе у дома си чудесен коледен дар. Тези, които са отишли просто да се разтоварят, комбинирайки разходката с извършването на своето коледно чудо, ще имат възможност да закупят сувенири, направени от децата бежанци. За доброто настроение на гостите, ще има песни и танци, а през целия ден ще работи работилничка за рисуване с къна и писане на арабски.

Събраните средства от продадените сувенири ще се използват за организирането на курсове по български език, както и други курсове за ограмотяване на децата от бежанските лагери, с които „Каритас“ работи. Ако искате да направите нещо сами, ако искате да помогнете на някого, може да го направите по редица индиректни начини, но на Коледния базар ще имате възможността да го сътворите собственоръчно, а така също и да го почувствате като празник заедно с децата, за които правим всичко това.

Заповядайте!