Каритас инвестира в Европейския парламент

Социална работа не бива да се бърка с гражданско участие

Според Генералният секретар на Каритас Франция „Ние не можем да говорим за европейско гражданство, без да изслушаме гласа на най-слабите в обществото“. Той също така отправи предупреждение срещу изкушението да разглеждаме доброволчеството като доброволен и евтин труд. Социална работа не бива да се бърка с гражданската ангажираност. Посланието беше ясно и категорично: Уважаеми дами и господа евродепутати, подкрепете доброволците, доброволците и активисти в своя ангажимент за солидарност!

Заедно с другите

Късно следобед всички участници на площад Клебер в центъра на Страсбург, привлякоха вниманието на хиляди хора. Под огромно украсено коледно дърво, сътрудниците на Каритас обявиха своя ангажимент за солидарност с песен „Нека да се мобилизираме, да се мобилизираме всички заедно за другите“. Песента беше последвана от „замразяване“, което в Страсбург бе посрещнато с аплодисменти.

Каритас България беше представена от Светломира Славова, Светлана Борисова, Стефан Марков и Емануил Паташев