Рождество Христово – събитие, което трябва да се живее всеки ден

Скъпи приятели и съмишленици,

За Каритас и нейните сътрудници Рождество Христово не е просто ежегоден празник, а събитие, което трябва да се живее всеки ден чрез оказването на подкрепа на най-уязвимите и нуждаещи се хора в нашето общество.

Една голяма група от тях, нуждаещи се от специално внимание и подкрепа са възрастните хора в страната ни. Затова нашата ежедневна работа е насочена към предоставянето на домашни грижи на онези от тях, оставени на съдбата си-със своите тежки заболявания, безпаричие и изолираност. Към онези жени и мъже в напреднала възраст-останали сами, без роднини и близки, но нуждаещи се от подкрепа, грижа, наблюдение и топло човешко отношение.

Обръщам се към всички вас с призив да подкрепите чрез вашите дарения усилията на нашата организация в осигуряването през идната година на комплексни домашни грижи за 400 възрастни, болни и самотни хора от 11 населени места на страната ни.

Така заедно ще направим възможно предоставянето на медико-социална грижа, там, където възрастните хора се чувстват най-спокойно и добре – в техния дом, заедно ще им вдъхнем надежда за спокойно и достойно изживяване на старините.

Нека Рождество Христово изпълни сърцата ни с обич, доброта и топлота, които непрестанно да споделяме и даряваме!

Честито Рождество Христово!

Епископ Петко Христов