Физическата болка ме измъчва много, но това, което най-много ми тежи, е самотата

„Физическата болка ме измъчва много, но това, което най-много ми тежи, е самотата. Да искаш да поговориш с някого, а наоколо да няма никой“. Това са думи на Иванка, 84-годишна жена от Пловдив.

Преди години Иванка претърпява тежка онкологична операция, поради травма на крака е трудно подвижна, миналата година, при падане, счупва ръката си, впоследствие здравословното й състояние се влошава и днес възрастната жена е на легло.

От три години медицинската сестра и социалният работник от центъра за Домашни грижи на „Каритас“ в Пловдив помагат на Иванка – посещават я в дома й, полагат грижи за тялото й (къпане, частичен тоалет, общо мобилизиране – раздвижване, преобличане и под.), следят здравословното й състояние, поддържат връзка с личния й лекар, закупуват изписаните й медикаменти, пазаруват, помагат й да се нахрани.

В настоящата пандемична ситуация сътрудниците на „Каритас“ продължават да бъдат до Иванка, посещават я в дома й и полагат грижите, от които се нуждае. Помагат и на други възрастни хора. Защото – за лежащо болни хора като Иванка, не само храната е от значение. Важни са и грижите за тялото, и за здравословното и емоционалното им състояние. Без тях – възрастните хора като Иванка – самотно живеещи, приковани към леглото си поради болестта, са обречени на бавно и мъчително вегетиране.

Ние, от „Каритас“, ще продължаваме да бъдем до Иванка и до другите възрастни хора в сходно на нейното положение. Бъдете част от нашата кауза!

Нека заедно покажем на възрастните хора, че не са изоставени и забравени, че са грижа и мисъл за всички нас. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, може да спаси живот!

Може да изразите вашата съпричастност, като:

👉 Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

👉 Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

👉 Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

👉 Дарите онлайн през модула на сайта ни.

👉 Научете повече за кампанията на „Каритас“: www.homecare.caritas.bg

Благодарим ви, че помагаме заедно!