Един ваучер и седем усмивки

Преди близо две години и половина съпругът на Фатма пристига в България с мечтата да осигури по-добър живот за семейството си. Той е сирийски бежанец, който търси убежище и възможност да се устрои в нова страна. Дълго време  Фатма и петте им децата прекарват сами, силно притеснени от раздялата, но с твърда вяра, че времето за събиране на семейството ще настъпи.

Търпението им е възнаградено, по време на дългоочакваната среща радостта е неописуема. Въпреки, че са далеч от родината си, те се чувстват щастливи, че са заедно. Всеки нов ден се превръща в борба за оцеляване, но с любов и подкрепа се справят с трудностите. За да поддържа своето голямо семейство, съпругът на Фатма усилено търси работа, като използва всяка възможност, за да спечели няколко лева.

Когато Фатма и семейството ѝ получават подкрепа от „Каритас София“ под формата на ваучери за храна на стойност 250 лв., за нея е трудно да опише с думи какво означава това за тях.

„Много се зарадвахме на ваучерите! Накупихме си доста продукти за готвене и сега сме спокойни, че за известно време има с какво да нахраним децата си. Благодарим ви“ – с вълнение споделя Фатма.

Закупените основни хранителни продукти, като ориз, олио, месо, картофи, домати, брашно, се превръщат в символ на надежда за Фатма и нейните близки. Да имат топла храна на масата си и да се наслаждават на щастливите моментите заедно, означава много за цялото семейство.

Причината за тяхната радост не беше само в еднократната финансова помощ, а във възможността да усетят подкрепата и грижата на хората около тях.

Нека историята на семейството на Фатма бъде вдъхновение за всички нас да подаваме ръка на онези, които са в крайна нужда. Дори един скромен жест може да промени нечий живот и да озари тъмните моменти със светлината на надеждата.

Оказаната подкрепа се осъществява от мрежата на „Каритас“ организациите в България, със съдействието на УНИЦЕФ.