Управителен съвет

Епископ Петко Христов

Президент на Управителния съвет на „Каритас България“
Епископ Петко Христов беше избран за президент на „Каритас България“ на XVIII Национална конференция, състояла се на 1 декември 2001 г. в София. От 1997 г. той е член на Управителния съвет на „Каритас Русе“. Той е и един от основателите на „Каритас Белене“ /1992 -1993 г./.

Епископ Христов е роден в село Велчево, Великотърновско. Завършил е образованието си в техникум във Велико Търново, специалност “Строителство и архитектура”. В периода 1977-1985 г. се обучава за свещеник. На 15 декември 1985 г. монсеньор Христов беше ръкоположен за свещеник от Н.В.Пр. монсеньор Самуел Джундрин. Той е служил в Белене и село Трънчовица.

На 6 януари 1995 г. в присъствието на кардинали и епископи той беше хиротонисан за епископ на Католическата Никополска епархия от Негово Светейшество папа Йоан Павел II на церемония, състояла се в катедралата “Свети Петър” в Рим.

Отец Иван Топалски

Член на Управителния съвет на „Каритас България“
Роден през 1973 г. в с. Житница. Ръкоположен е за свещеник през 1998 г. В периода 2000 – 2002 г. е председател на Управителния съвет на „Каритас Пловдив“. Отец Топалски е енорийски свещеник в Калояново и Дуванлии и е член на Управителния съвет на фондация „Каритас Витания“.

Отец Михал Шлахцяк

Член на Управителния съвет на „Каритас България“
Отец Шлахцяк е енорийски свещеник в Бургас (енория „Успение Богородично”), управител на „Каритас Бургас“ и член на Управителния съвет на „Каритас София“.