Управителен съвет

Монс. Румен Станев

Президент на „Каритас България“ и председател на Управителния съвет

Монс. Румен Станев бе избран за президент на „Каритас България“ по време на 39-та извънредна изборна Национална конференция на федерацията, която бе проведена на 4 ноември 2020 г. в гр. София. Той е и председател на Управителния съвет на „Каритас Витания“. На 5 септември 2020 г. папа Франциск го обяви за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия, за католиците от латински обред в София. Церемонията по неговото ръкополагане бе проведена на 17 януари 2021 г. в конкатедралата „Св. Йосиф“ в гр. София.

Монс. Страхил Каваленов

Член на Управителния съвет на „Каритас България“

Монс. Страхил Каваленов е и председател на Управителния съвет на „Каритас Русе“, както и апостолически администратор на Никополска епархия на Католическата църква в България. На 20 януари 2021 г. е назначен от папа Франциск за епископ на Никополска епархия.

О. Михал Шлахцяк

Член на Управителния съвет на „Каритас България“

Отец Михал Шлахцяк е и управител на „Каритас Бургас“, член на Управителния съвет на „Каритас София“, както и енорийски свещеник на енория „Успение Богородично” в гр. Бургас.