Skip to content

Старостта може да бъде изживяна достойно

Вече 22 години „Каритас“ помага на възрастни хора от цяла България. Медицинските сестри и социалните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ посещават в домовете им възрастни хора от 12  села и градове в областите Плевен, Враца, Бургас, Пловдив и София.

Ежедневното ни общуване с възрастните хора показва, че лицето на старостта е еднакво тъжно и в големия град, и в малкото село, и в Северозапада, и в Югоизтока. Бедността е превзела ежедневието на възрастните хора, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.

За възрастните хора обаче има алтернатива. Благодарение на услугата „Домашни грижи“, възрастните хора получават професионални здравни и социални грижи в своите домове, където се чувстват най-спокойни. С топло отношение и усмивка, сътрудниците на „Каритас“ отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта им. Нерядко тe са единствените хора, с които възрастният човек има контакт. И затова са и негови близки – онези, които ще подържат ръката му, ще му разкажат нещо и ще изслушат неговите думи.

Професионалните грижи в дома, предоставени от човек, превърнал се в приятел, внасящ спокойствие и сигурност, са и най-силният двигател на желанието за живот и пътят към достойно изживяване на старините.

Вярваме, че заедно можем да превърнем една благородна кауза в дълготрайна подкрепа за хората в нужда. Затова ви каним да се присъедините към нас.

Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му, а подкрепата, дадена от сърце – променя човешки живот.