Защото СМЕ ХОРА!

В духа на близостта и в противовес на отчуждението, за да припомним онези дребни истини, които ни правят Човеци, реализираме благотворителната кампания в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА!“.

Възрастните хора в България преживяват тихо старините си. Оставени сами на себе си, с болката и тъгата, те постепенно угасват в един свят, в който за тях се говори само по време на големите празници, преди избори и при преброяване на населението. През останалото време, възрастните хора потъват в забвение, сами в притихналата си стая. Някак охотно се забравя простата истина, че възрастните хора са пълноправни граждани като всеки един човек в България и като такива имат правото да живеят достойно.

„Каритас“, чрез услугата „Домашни грижи“, подкрепя възрастните хора в това им изконно право. Професионалната, дългосрочна подкрепа на медицинските сестри и домашните помощници от мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ носи спокойствие на възрастните хора, че има кой да прекрачи прага им, да ги изслуша, да се погрижи за здравословното им състояние, да сподели вълненията им.

Професионалните грижи в собствения дом, предоставени от човек, превърнал се в приятел, доставящ спокойствие, уют и сигурност, са и най-силният двигател на желанието за живот и пътят към достойно изживяване на старините.

Бъдете част от нашата кауза. Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек.

За да осигурим дългосрочни комплексни (здравни и социални) домашни грижи на един възрастен човек за един месец, са необходими 90 лв. Тук влизат: транспортни разходи, нужни на екипите към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да достигнат до домовете на възрастните хора (общо 11 автомобила към 8 от центровете), административни разходи за 8 от центровете за Домашни грижи на „Каритас“; възнаграждения на медицинските сестри и социалните помощници към 8 от центровете (общо 21 души, от които 12 медицински сестри и 9 домашни помощници).

Може да изразите подкрепата си, като:

Дарение чрез SMS за всички мобилни оператори.

• Изпратете SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

• След като сте изпратили SMS, с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори, ще получите SMS с благодарност и запитване дали бихте искали всеки месец да дарявате за тази кауза по 2 лв. Отговорете на този SMS от номер 17777 с „Да“. С това ставате постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв.

• След като, като постоянен месечен дарител, сте дарявали три месеца по 2 лева, ще получите отново автоматичен SMS, който ще ви попита дали бихте искали да увеличите сумата, като дарявате всеки месец по 5 лв. Отговорете на тнози SMS от номер 17777 с „Да“. С това ставате постоянен месечен дарител с дарение от 5 лв.

Дарение чрез банков превод

Благодарим ви, че помагаме заедно на възрастните хора!

За допълнителна информация за кампанията, може да се свържете с Ваня Клечерова.