Подкрепи възрастен човек – промени живот!

Графика: Вяра Границка

Възрастните хора в България са една от най-уязвимите групи в българското общество. Приковани от болестта, притиснати от бедността, те са изолирани от обществените дела и са оставени сами на себе си, често – без близки и роднини, на които да разчитат.

За да помогнем на възрастните хора да се справят с предизвикателствата на старостта и с нелекото си ежедневие, реализираме услугата „Домашни грижи на „Каритас“. Тя се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и домашни помощници, които посещават възрастните хора в домовете им и им помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния им живот.

Посещенията на сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са забравени и изоставени и че има хора, на които могат да разчитат.

Сътрудниците на „Каритас“ помагат на над 500 възрастни хора от 12 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Бъди част от нашата кауза!

Заедно с теб можем да помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Да направим така, че изконните човешки потребности да бъдат израз на право, а не на очакване. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

Може да изразиш съпричастността си, като:

  • Дариш 2 лeва чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 (за всички мобилни оператори).
  • Станеш постоянен месечен дарител с дарение от 5 лeва или 2х5 лева чрез SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 (за всички мобилни оператори).
  • Дариш по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

КБС Банк България
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

  • Дариш онлайн чрез модула на сайта ни.

Събраните дарения ще подпомогнат медицинските сестри и домашните помощници от центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им възрастни хора и да им помагат с професионални грижи, внимание и добро отношение да изживеят старините си достойно.

Благодарим ти, че помагаме заедно!