Подкрепа за бежанците от Украйна

Военните действия на Русия в Украйна отвориха нова рана в човечеството. Рана, която хвърля траен отпечатък върху всеки един човек, независимо в коя точка на света се намира. Разбира се, в момента най-засегнати са децата, жените, мъжете и възрастните хора на Украйна. Изправени пред жестокото лице на войната, те поемат тежкия път на бягството, изоставяйки домовете и родината си, за да спасят живота си.

В тези размирни времена, когато страдат невинни хора, помагаме на засегнатите от войната, останали без близки и дом, да усетят спокойствието и сигурността, от която се нуждаят, за да продължат живота си достойно.

Нашите структури по места оказват комплексна подкрепа на хората, поели по тежкия път на бягството, за да спасят живота си. Помагаме с предоставяне на хуманитарна помощ, съдействие за настаняване, обучение по български език, извънкласни занимания с деца, специализирани консултации за достъп до здравни грижи, намиране на работа, записване на деца в детска градина и в училище и друг тип подкрепа, подпомагаща интеграцията им в България.

Бъдете част от нашата кауза! Нека бъдем единни в съпричастността и подкрепата си към страдащите от войната и да им окажем подкрепата, от която имат най-голяма нужда, за да възвърнат надеждата си за достоен живот.

Може да изразите подкрепата си, като:

  • Дарите по банков път с основание: Украйна:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71RZBB91551060169315
BIC/SWIFT/: RZBBBGSF
Основание: Украйна
Титуляр на сметката: „Каритас България“

  • Дарите онлайн през сайта ни.

Благодарим, че помагаме заедно!