Сподели пътуването

Искате ли да направите положителна промяна в общността си и да укрепите връзките на човешкото семейство? Каним ви да се присъедините към кампанията на „Каритас“ – „Сподели пътуването„, която носи в сърцето си идеята за едно обединено човешко семейство.

Нашата кампания за повишаване на осведомеността насърчава възможността мигранти и общности да се събират и споделят историите си с цел укрепване на връзките помежду си.

„Сподели пътуването“ е кауза на Каритас Интернационалис – конфедерация, работеща на национално, регионално и международно ниво по проблеми свързани с бедността, миграцията, изменението на климата, глада, здравето и др.

Папа Франциск даде официален старт на кампанията на площад Свети Петър в Рим на 27 септември 2017 г., като покани общностите по света да се свържат с мигрантите и бежанците.

Ако искате да подкрепите призива на Светия Отец, може да организирате събитие и във вашата общност, в което да чуете историите на хората, бягащи от войната.

Папа Франциск ни призовава да се борим с безразличието. Това означава да виждаме през очите на другите, вместо да ги затваряме.

Чрез „Сподели пътуването“ се надяваме да разсеем страха и да разберем защо толкова много хора напускат домовете си в днешно време. Тази кампания има за цел да помогне на общностите да погледнат миграцията с нови очи и открито сърце.

„Не само да гледате, но и да виждате. Не само да чувате, но и да слушате. Не само да се срещнете и да се подминавате, но и да спрете. И не просто да кажете „какъв срам, горките хора“, но да си позволите да бъдете развълнувани“ – призовава папа Франциск.