Как да помогна

Дарение чрез SMS за всички мобилни оператори.

 • Изпратете SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

  Ако сте в чужбина, може да изпратите дарителски смс, само ако имате номер, поддържан от някой от трите български оператора. В този случай, номерът, на който се изпраща есемесът, е + 359 17 777. Цената на есемеса ще бъде според фиксираната в договора Ви със съответния мобилен оператор цена за изпращане на есемеси.

 • След като сте изпратили SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. (за всички мобилни оператори), ще получите есемес с благодарност за дарението и възможност да станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв. Отговорете на този есемес с „Да“. С това ставате постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв.

 • След като сте дарявали три месеца по 2 лева, ще получите автоматичен SMS – покана за възможност да увеличите сумата, като дарявате всеки месец по 5 лв. Отговорете на този есемес с „Да“. С това ставате постоянен месечен дарител с дарение от 5 лв.

Дарение чрез банков превод

Дарение по ведомост

 • Ако желаете да подкрепите някоя от каузите на „Каритас“, но основният Ви доход е Вашето трудово възнаграждение, бихте могли да дарявате по ведомост. Всеки месец, за избран от Вас период, работодателят ще удържа средства от заплатата Ви – толкова, колкото Вие решите.

 • Уведомете Вашия работодател за каузата, която сте избрали, и дарявайте точно толкова, колкото искате и можете. 

  Изтеглете Договор или Декларация за индивидуално дарение. Прочетете го внимателно. Посочете срока, за който искате да дарявате. Обърнете внимание, че договорът се подновява автоматично освен ако Вие не заявите, че го прекратявате. Попълнете Вашите данни и сумата, която бихте искали да дарявате – тя е по Ваш избор, съобразена с възможностите Ви.

  Принтирайте договора и го подпишете. Занесете го в счетоводството на Вашата фирма.

  Пратете попълнения договор до info@caritas.bg .

  Още следващия месец ще получим Вашето дарение! Благодарим Ви, че помагаме заедно!

 • Дарителство в България намалява Вашите данъци (до 5% за физически лица и 10 % за юридически). 

  Необходимо е към Данъчната ви декларация да приложите документ за дарението, който ние ще ви издадем.

 • В случай, че възникнат въпроси от Вас или от страна на счетоводителя във Вашата фирма, може да се свържете с нас: info@caritas.bg

 • Има все повече доказателства, че участието в корпоративни социални инициативи се отразява добре на търговското име и приходите, а също и на общността, която компаниите създават и променят.

  Все повече хора споделят, че в потребителските им кошници присъстват продукти на компании, подкрепящи социална кауза.

  Често дарителските инициативи на дадена компания стават причина за нарастване на пазарния й дял и печалбата, утвърждаване на корпоративния имидж, привличане и задържане на мотивирани кадри, повишаване на интереса от страна на инвеститори и партньори.

  Ако Вие сте представител на компания, която е направила избора да участва в процеса на промяната в името на по-хуманно общество, то приемете поканата ни за партньорство в кампанията „Защото СМЕ ХОРА“, която реализираме в подкрепа на болни възрастни хора, които се нуждаят от наблюдение и дългосрочни грижи и не са в състояние да си помогнат сами.

  Може да изразите Вашата подкрепа по някои от следните начини:

  Чрез дарение по банков път
  Не бива да се пропуска фактът, че фирмите – дарители се ползват от данъчни преференции в размер на 10 % от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато дарението е в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, с изключение на организации, подпомагащи културата по смисъла на Закона за меценатството.

  Първа инвестиционна банка
  IBAN: BG37 FINV 9150 12BG N08K MX
  BIC: FINVBGSF
  Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
  Титуляр на сметката: Каритас България

  Чрез маркетингово обвързване с кауза
  Стратегията на Вашата компания може да бъде разширена в посока обвързване със социална кауза на принципа на споделената стойност.

  По този начин Вие имате възможността да обвържете продуктите и услугите, които произвеждате и разпространявате, с подкрепената от Вас кауза, удовлетворявайки непрекъснато нарастващото търсене на подобен вид продукти.

  Част от Вашите приходи биха могли да бъдат дарявани за избраната от Вас кауза, чрез произвежданите от Вас продукти, предлагани на пазара с обозначение, на специално място и или под различна, удобна за Вас, форма. Това е един надежден начин да привлечете вниманието на клиенти, партньори и медии.

  Дарение по ведомост
  За много хора трудовото възнаграждение е основният или единствен доход. Въпреки това, те може би искат да правят добро – да даряват част от сумата, която получават, за благотворителна кауза.

  Може да предложите на своите колеги и служители да подкрепят каузата, отделяйки средства за нея всеки месец. Не се изискват усилия – счетоводният отдел на Вашата компания би могъл да изготви необходимите документи.

  Освен данъчното облекчение (5% за физически лица), Вие и Вашите служители печелите още един добър повод да се гордеете с колектива – правенето на добро сплотява, предизвиква усмивки и стопля както хората в нужда, така и даряващите.

  Благодарим ви, че помагаме заедно!

 • Участвате като доброволец в дейностите на „Каритас”, насочени към болни възрастни хора – Вашите умения – професионални и личностни, ще бъдат истински дар за възрастните хора.