2012 – Лятно училище за доброволци на Каритас България

Какво:

Каритас България със съдействието на благотворителната организация на Софийско Пловдивската Епархия – ВИТАНИЯ, организира превърнало се вече в традиция Лятно училище за доброволци.

Кога:

Събитието ще се проведе в периода 18-24 юни 2012 г. в хижа край град Пловдив.

Лятното училище за доброволци, е форма за събиране на хора с милостиви сърца – доброволни сътрудници на организираното от Католическата църква милосърдие (Каритас). Организацията зачита усилията на доброволците и се стреми чрез прояви като тази да засвидетелства признанието си към тях. По време на училището хората ще имат възможност да се опознаят, да създадат нови приятелства, да споделят идеи и да научат от опита си.

Програмата ще включва тематични духовни беседи и размишления сутрин, по различни социални и християнски теми, базирани на социалното учение на Католическата църква – теологичната основа на Каритас. Предвиждаме също освен обучителните и дискусионни сесии, доброволен труд в подкрепа на местната общност, игри и посещения на местни забележителности.

Плащания:

Разходите за транспорт, храна и настаняване се поемат от Каритас България.

Кой може да участва:

Доброволци на различна възраст от цяла България.

Как:

Желаещите да се включат в това събитие трябва да попълнят регистрационен формуляр и да го изпратят преди 30.05.2011 г. до координатора на Националната програма за Духовно и организационно развитие на Каритас България – Цветомир Думанов.

Разчитаме на вашата активност и споделяне на тази покана с всички ваши доброволни сътрудници.