2013 – Летен лагер: “Fons Sapientiae” за сътрудници на КАРИТАС

“Каритас България” организира, като част от дейностите на „Училище на Каритас”, едноседмичен обучителен летен лагер за сътрудници на “Каритас”.

Летният лагер е форма на обучение, където се събират хора с милостиви сърца – сътрудници на “Каритас”, които искат личностно и професионално да се развиват. “Каритас България” насърчава и подкрепя добре обучените и мотивирани свои сътрудници.

Място и дата 

Събитието ще се проведе в периода 16-20 септември 2013 г. в гр. Раковски.

Тема

Мотото на тазгодишния летен лагер ще бъде „Fons Sapientiae” (лат.) или в превод: „Фонтанът на знанието”. Това ще бъде време за обогатяване на нашето знание, чрез споделяне на опит, както казал Исус:  „Давайте и ще ви се даде” (Лк. 6,38).  Винаги има какво да дадеш, било то споделяне на опит, усмивка, изслушване, подбутване, внимание … „За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо.” ( Лао Дзъ)

Програма

Програмата ще включва обучителни, духовни, развлекателни и изявителни моменти. Ще се запознаем помежду си, отблизо ще видим работата на “Каритас Витания” и техните дейности; ще споделим идеи и ще научим нещо от опита; ще създадем нови приятелства и ще разгледаме местните забележителности.

Участници

Може да участват платени и неплатени сътрудници на “Каритас” от цяла България. Желаещите трябва да попълнят регистрационен формуляр и да го изпратят преди 20.08.2013 г.

Разходи

Разходите за настаняването и храната ще бъдат поети от “Каритас България”. Транспортът също ще бъде възстановяван, но  не повече от стойността на двупосочен автобусен билет. 

 

Registration_form_2013.doc