LOADING
PREV
NEXT
http://caritas.bg/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7127542015_HomeCare.jpg
http://caritas.bg/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/447430Siria.jpg

Близостта е в общуването – кампания „Домашни грижи на Каритас” в подкрепа на възрастни хора.

Прочети повече

„Сирия: мирът е възможен“

Прочети повече
Начало » Кампании » Близостта е в общуването!
Петък, 28 Апр 2017
Подкрепи възрастен човек в желанието му да изживее старините си достойно
Можете да изразите Вашата подкрепа, като: Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни операто...
Близостта е в общуването!
В духа на близостта и в противовес на отчуждението, за да припомним онези дребни истини, които ни осъществяват като Човеци, реализираме благ...
"Домашни грижи на Каритас" в България
„Каритас” реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която осигурява комплексни - здравни и социални, грижи на близо 400 болни възрастни хора ...

Близостта е в общуването!

Визия: архив, "Каритас България" Визия: архив, "Каритас България"

В духа на близостта и в противовес на отчуждението, за да припомним онези дребни истини, които ни осъществяват като Човеци, реализираме благотворителната кампания „Близостта е в общуването”.

Кампанията е в подкрепа на възрастни хора, страдащи от здравословни проблеми и имащи нужда от професионални грижи и наблюдение. За тях „Каритас” реализира услугата „Домашни грижи”, благодарение на която над 350 възрастни хора получават нужните им здравни и социални грижи в удобно за тях място, където се чувстват най-спокойни – в техните домове.

Услугата „Домашни грижи на Каритас“ се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му, като с топло отношение и усмивка отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.

Благодарение на Домашни грижи на Каритас:

  • Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.
  • Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.
  • Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове.
  • Възрастният човек получава грижи, внимание и разбиране в своя дом, а с това и спокойствие, уют и сигурност, от които има най-голяма нужда в своето ежедневие.

Целта на кампанията „Близостта е в общуването“ е да напомни в забързаното ни ежедневие, когато рядко се чуваме с  родителите си, бабите и дядовците си, че най-ценното е общуването лице в лице. Първо с близките, после с възрастната самотна съседка, покрай която профучаваме, без дори да я забележим и – така – до отваряне на мисълта за безпомощния възрастен човек по принцип.

Искаме да върнем във фокуса на общественото внимание възрастния човек.

Да провокираме съпричастност у младите и у хората в зряла възраст към него.

Да покажем на възрастните хора, че не са сами и че са грижа и мисъл за нас.

Да съберем средства чрез дарения за услугата „Домашни грижи на Каритас“, благодарение на която повече от 350 възрастни и болни хора получават професионални грижи и внимание в своя дом, а чрез това и възможност за спокойно и достойно изживяване на старините си.

Както и да припомним на себе си, които все още старостта не е приласкала в обятията си, че преди всичко и най-вече сме ЧОВЕЦИ.

Бъдете част от нашата кауза! Нека помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. В грижа и обич.

Може да изразите подкрепата си, като:

Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на Каритас

Дарите онлайн

Дарението Ви ще осигури достойни старини

 

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв. или 5 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дарите по ведомост - ангажирането Ви с каузата, ще бъде от важно значение за възрастните хора.

Ако сте представител на фирма с утвърдена социално-корпоративна политика, може да подкрепите каузата по някои от посочените тук начини.

Участвате като доброволец в дейностите на „Каритас”, насочени към болни възрастни хора - Вашите умения – професионални и личностни, ще бъдат истински дар за възрастните хора.

Благодарим ви, че помагаме заедно на възрастните хора!

За допълнителна информация за кампанията ни, може да се свържете с Ваня Клечерова.

Прочетена 27520 пъти

Медия