LOADING
PREV
NEXT
http://caritas.bg/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7127542015_HomeCare.jpg
http://caritas.bg/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/447430Siria.jpg

Близостта е в общуването – кампания „Домашни грижи на Каритас” в подкрепа на възрастни хора.

Прочети повече

„Сирия: мирът е възможен“

Прочети повече
Начало » "Каритас" в действие » Деца и младежи в риск и с увреждания
Петък, 28 Апр 2017
Подкрепи възрастен човек в желанието му да изживее старините си достойно
Можете да изразите Вашата подкрепа, като: Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни операто...
Близостта е в общуването!
В духа на близостта и в противовес на отчуждението, за да припомним онези дребни истини, които ни осъществяват като Човеци, реализираме благ...
"Домашни грижи на Каритас" в България
„Каритас” реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която осигурява комплексни - здравни и социални, грижи на близо 400 болни възрастни хора ...
Вторник, 14 Юни 2016 12:01

Деца и младежи в риск и с увреждания

За деца и младежи с увреждания към „Каритас Русе” и „Каритас София” функционират дневни центрове и центрове за социална рехабилитация и интеграция,  предоставящи комплексни професионални грижи и услуги - кинезитерапия, психотерапия, логопедични занимания, арт- и трудотерапия и други специализирани занимания, съобразени със здравните, образователни и рехабилитационни потребности на децата и младежите. Центровете към „Каритас Русе” са разположени в гр. Русе („Милосърдие”), гр. Враца  („Дъга”) и в гр. Белене. Центровете към „Каритас София” се намират в с. Веселиново („Св. Франциск“) и в гр. София („Благовещение”). 

За деца в риск към „Каритас Русе” и „Каритас София” функционират центрове за информиране, консултиране, обучение и подкрепа, предоставящи специализирани социални, психологически и образователни дейности. Освен с децата, се работи и с техните семейства. Центровете към „Каритас Русе” са разположени в селата Ореш и Малчика и в гр. Русе („Том Сойер”). Центровете към „Каритас София” са в гр. Куклен („Св. Св. Кирил и Методий”), гр. Малко Търново („Цветница”), с. Баня, община Нова Загора (Достъп до образователни ресурси) и в гр. София (Център за подкрепа на деца и семейства). 

За деца в риск „Каритас Витания” реализира „Съботни приключения“ (гр. Раковски), осигуряване на топъл обяд в училище за деца от социално слаби семейства (гр. Раковски), посещения на доброволци в центровете за настаняване от семеен тип в Раковски, Брезово и Зелениково, с цел игра и общуване с настанените там деца.

За деца бежанци, настанени в приемателните центрове към Държавната агенция за бежанците, „Каритас София” в партньорство със "Си Ви Ес България", реализира проект „Бежанци”, чрез който доброволци помагат на децата да се адаптират по-лесно в българското общество. 

През 2015 г.:

  • Дневните центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция „Благовещение” в гр. София, „Милосърдие” в гр. Русе, „Св. Франциск“ в с. Веселиново, „Дъга” в гр. Враца и центърът в Белене осигуриха ежедневни специализирани грижи и занимания на 218 деца, младежи и възрастни хора с увреждания.
  • Центровете за обществена подкрепа и центровете за информиране, консултиране, обучение и подкрепа в селата Ореш и Малчика, „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Куклен, „Том Сойер” в гр. Русе и „Цветница” в гр. Малко Търново, Центърът за подкрепа на деца и семейства в гр. София и дейностите по проект „Пример” (Достъп до образователни ресурси), реализиран в с. Баня, предоставиха специализирани грижи на 506 деца в риск.
  • Близо 300 деца бежанци участваха в обучителните и занимателни дейности, реализирани от сътрудниците на „Каритас”.

За повече информация:

Центрове на "Каритас" за деца и младежи в риск и с увреждания

Прочетена 956 пъти

Оставете коментар