LOADING
PREV
NEXT
http://caritas.bg/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7127542015_HomeCare.jpg
http://caritas.bg/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/447430Siria.jpg

Близостта е в общуването – кампания „Домашни грижи на Каритас” в подкрепа на възрастни хора.

Прочети повече

„Сирия: мирът е възможен“

Прочети повече
Начало » "Каритас" в действие » Възрастни хора (години: 65+)
Петък, 28 Апр 2017
Подкрепи възрастен човек в желанието му да изживее старините си достойно
Можете да изразите Вашата подкрепа, като: Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни операто...
Близостта е в общуването!
В духа на близостта и в противовес на отчуждението, за да припомним онези дребни истини, които ни осъществяват като Човеци, реализираме благ...
"Домашни грижи на Каритас" в България
„Каритас” реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която осигурява комплексни - здравни и социални, грижи на близо 400 болни възрастни хора ...
Вторник, 14 Юни 2016 11:44

Възрастни хора (години: 65+)

За възрастни и болни хора в градовете София, Русе, Белене, Бургас, Пловдив, Раковски, Малко Търново и в село Житница функционират Центрове за Домашни грижи на Каритас, като мобилните екипи към тях предоставят грижи и в още 4 населени места, намиращи се в близост до посочените градове и села. Центърът за Домашни грижи на Каритас в гр. Русе реализира и услугата „Храна на колела”, чрез която се предоставя топъл обяд на нуждаещи се възрастни хора.

За възрастни хора в с. Покрован функционира Дневен център към „Каритас София”, който предоставя дневни грижи и занимания за посещаващите го възрастни хора, съобразно техните индивидуални потребности и нужди от организиране на свободното време, взаимопомощ, закрила и социална интеграция. В с. Калояново работи дом за възрастни хора „Св. Йосиф” към „Каритас Витания”, предоставящ морална, духовна и социална подкрепа на настанените в дома възрастни хора и на техните близки, пълноценно и качествено хранене, медицински грижи, поддържане на добра лична хигиена и денонощна обратна връзка с близките на възрастните хора.

През 2015 г.:

  • Мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на Каритас осигуриха здравни и социални грижи в домовете на 367 болни възрастни хора. Благодарение на услугата „Кухня на колела”, част от центъра за Домашни грижи на Каритас в Русе, 26 възрастни хора в нужда получаваха в домовете си топла храна.
  • Дневният център на „Каритас” за възрастни хора в с. Покрован предостави ежедневно социално консултиране, храна и занимания по интереси на 40 възрастни хора.
  • Домът за възрастни хора „Св. Йосиф” в с. Калояново предостави ежедневни грижи в среда близка до домашната на 29 възрастни хора.

За повече информация:

Дневен център за възрастни хора "Св. Василий Велики"

Центрове за Домашни грижи на Каритас

Кухня на колела

Прочетена 1078 пъти

Оставете коментар